Kerstconcert 2019

Woensdagavond 18 december is er weer een kerstconcert in de kerk te Grubbenvorst.

Dit concert wordt georganiseerd door het Grubbenvorster Mannenkoor met medewerking van het koor de “Zangers van Sint Frans” uit Venray en de sopraan Irene Meeuvis uit Waalre. Daarnaast zullen José Vercoulen en Francine Frencken tussen de liederen door een kerstverhaal vertellen

Het koor de Zangers van Sint Frans is in 1959 opgericht als jongenskoor verbonden aan de Venrayse Paterskerk. Van een jongenskoortje dat de mis opluisterde, groeide het koor uit tot een succesvol mannen- en jongenskoor (sinds een aantal jaren zelfs een gemengd koor) dat van binnen en buiten Europa concertuitnodigingen krijgt. Op dit moment bestaat het koor uit ongeveer 30 leden, variërend in leeftijd van 8 tot 44 jaar. Het koor staat onder leiding van Geert Verhallen.

De sopraan Irene Meeuvis wilde van jongs af aan zangeres worden. Na de succesvolle zangopleiding aan het Maastrichts Conservatorium volgde ze privélessen en diverse masterclasses. Om zich in te leven in rollen van opera’s, musicals en dergelijke volgde ze de vooropleiding aan Toneelacademie Maastricht. Ze is een succesvol zangpedagoge met veel aandacht voor techniek en interpretatie.

De vertellers José Vercoulen en Francine Frencken zijn geen onbekenden in Grubbenvorst. Menig Grubbenvorstenaar zal de dames kennen als de typetjes Dora en Grada. Tijdens het kerstconcert zullen zij hun serieuze kant laten zien.

De muzikale leiding van dit kerstconcert is in handen van Oksana Bos-Bajva.

Het concert begint om 20.00 uur en is gratis. Na afloop wordt in de dagkapel koffie en thee geschonken om nog even na te praten.