Oksana Bos-Baljva

DSC_4654

Oksana is geboren in 1975 in Naltsjik, de hoofdstad van deelrepubliek Kabardino-Balkaria van de Noord Kaukasus regio, in het zuiden van Rusland. Op zesjarige leeftijd begonnen haar eerste serieuze privé-pianolessen. Na de muziekschool volgde zij het beroeps muziekcollege, daarna de conservatorium opleiding. Piano werd haar hoofdvak, waarbij o.a. compositie, arrangeren verplicht waren. Zij kreeg het diploma: Pianiste, piano docent en concertbegeleiding. Met heel veel plezier begon zij aan haar volgende studie: koordirectie.  Tijdens deze studie gaf ze muzieklessen op het muziekcollege: t.w. theorie en praktijk. Het was een leerzame tijd waar zij dankbaar aan terugdenkt. In juli 1999 kreeg zij haar einddiploma.

In dat zelfde jaar kwam zij naar Nederland en sindsdien is zij werkzaam als zelfstandig uitvoerend musicus. Haar dagelijkse werk bestaat uit piano-, kerkorgelbegeleiding van diverse koren en internationale solisten in een grotere regio. Daarnaast dirigeert zij een aantal koren, zoals de gemengde zangvereniging Logeko te Overloon, het Parochiekoor O.L.V.Kerk Venlo-Zuid, het operettegezelschap Mozaïek Muzikaal en het Vocaal Ensemble Vicenda uit Venlo. Daarnaast besteedt zij vele uren aan het voor koor en instrumentalisten op maat maken van diverse muziekstukken en orkest partijen..

Oksana is betrokken bij het Grubbenvorster mannenkoor vanaf 2003 als pianiste. Sinds 1 juli 2012 is zij de vaste dirigent van het Grubbenvorster Mannenkoor. Voor het jubileumfeest van het Grubbenvorster Mannenkoor heeft zij in opdracht van het koor de vierstemmige Russkaja Messa gecomponeerd, die op 10 maart 2013 tijdens de jubileumviering in de parochiekerk voor het eerst ten gehore is gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *