Dirigent

 

De dirigent geeft leiding aan de repetities, concerten en overige muziekuitvoeringen van het mannenkoor. Tijdens deze activiteiten is hij verantwoordelijk voor een ongestoorde voortgang. De dirigent geeft uitvoering aan het muzikale beleid van de vereniging.

Onze vereniging heeft onder leiding gestaan van verschillende dirigenten:

Oksana Bos-Baljva

(sinds 1 juli 2012)

Oksana is geboren in 1975 in Naltsjik, de hoofdstad van deelrepubliek Kabardino-Balkaria van de Noord Kaukasus regio, in het zuiden van Rusland. Op zesjarige leeftijd begonnen haar eerste serieuze privé-pianolessen. Na de muziekschool volgde zij het beroeps muziekcollege, daarna de conservatorium opleiding. Piano werd haar hoofdvak, waarbij o.a. compositie, arrangeren verplicht waren. Zij kreeg het diploma: Pianiste, piano docent en concertbegeleiding. Met heel veel plezier begon zij aan haar volgende studie: koordirectie.  Tijdens deze studie gaf ze muzieklessen op het muziekcollege: t.w. theorie en praktijk. Het was een leerzame tijd waar zij dankbaar aan terugdenkt. In juli 1999 kreeg zij haar einddiploma..
meer…..

Poul van Rooij

(1 september 2003 t/m 1 juli 2012)

Poul van Rooij werd in 1953 geboren in Boxmeer. Hij stamt uit een muzikale familie, maar voor hij op 27-jarige leeftijd serieus aan een muziekstudie begon, had hij al verschillende baantjes achter de rug: o.a. als verpleegkundige in de psychiatrie, taxichauffeur en medewerker in een brouwerij. In 1980 besloot hij om in Maastricht naar het conservatorium te gaan, met als hoofdvak solozang. Na zijn studie was hij gedurende vijftien jaar als beroepstenor verbonden aan diverse theaters in Duitsland. Verder trad hij op als solist bij diverse koren, harmonie- en symphonieorkesten in binnen- en buitenland met een breed repertoire (van gospel tot opera).
meer…..

Peter Swinkels

 (23 november 1994 t/m 1 september 2003)

Het plaatsen van mijlpalen is een goede bezigheid om periodes af te bakenen, om terug te kijken op wat geweest is en vooruit te blikken op wat komen gaat. Het volgende relaas gelieve u te schikken onder de categorie: terugkijken op wat geweest is. In 1994 werd ik opgebeld door iemand van het toenmalige bestuur met de mededeling dat men een dirigent zocht voor het koor: het Grubbenvorster Mannenkoor. Hoewel ik destijds al enige jaren dirigent was van een mannenkoor De Leudalzangers in Heythuysen, had ik van dit koor nog nooit gehoord. Enfin, de telefonist klonk vriendelijk, het geschetste koor gezellig en de repetitieavond gunstig, dus ik maakte een afspraak voor een kennismakingsrepetitie.meer…..

Jos Wilmer

 (1 maart 1988 t/m 23 november 1994)

In het voorjaar van 1988 verzamelden dertien mannen zich op de bühne van zaal Hendriks. Onwennig en wellicht ook wat zenuwachtig stonden ze met elkaar te kletsen. Iemand merkte op dat hij geen nóót kon lezen, al was de noot “zo groot als een koe“!! Hij was niet de enige en hij kreeg veel bijval. Dit werkte zeer geruststellend: gedeelde smart is halve smart!! Later zou men erachter komen dat er geen enkele functionele relatie zou bestaan tussen muzieknoten en koeien.
meer…….