Wie zijn wij

     

Het Grubbenvorster Mannenkoor, opgericht op 9 maart 1988, is een vierstemmig mannenkoor met een breed repertoire van mooie liederen. Uitgangspunt van het koor is dat zingen en gezelligheid goed bij elkaar passen en goed zijn voor een ontspannen lichaam en geest.

Het Grubbenvorster Mannenkoor (GMK) wil dit bereiken door:

  • Het geven van concerten en uitvoeringen zowel in als buiten Grubbenvorst. Het Grubbenvorster Mannenkoor is dan ook vaak aanwezig bij evenementen in ons dorp.
  • Het houden van wekelijkse repetities onder deskundige leiding in een ongedwongen sfeer. Na afloop van de repetitie wordt er uiteraard nog gezellig nagepraat onder het motto: “Sonder dranck geenen klanck ”.
  • Het aanbieden van afzonderlijke zanglessen bij een gekwalificeerde zangleraar zodat iedereen de kans krijgt zijn zangkwaliteiten maximaal te ontplooien
  • Het organiseren van uitstapjes of feestavonden voor de leden ter verhoging van de onderlinge band waarbij vaak ook de partners en “vrienden van het koor”welkom zijn.

Het repertoire van het Grubbenvorster Mannenkoor bestaat uit frisse moderne werken uit heel West-Europa, de Balkan, Rusland, Amerika en Afrika. Het koor zingt dan ook Nederlands, Frans, Duits, Engels, Russisch, Italiaans en natuurlijk ook Limburgs. Om een breed publiek te bereiken zingen we muziekstukken uit opera’s of operettes, negro-sprituals, musical, drankliederen en de laatste tijd ook steeds meer hedendaagse muziek. Daarnaast hebben wij een speciaal voor ons koor geschreven Russische mis.

Kortom: voor elk wat wils!

Afhankelijk van een gepland optreden wordt altijd door de muziekcommissie een passende keuze gemaakt.

 

Heeft U Interesse: kom luisteren tijdens onze wekelijkse repetitie op woensdagavond in ’t Haeren te Grubbenvorst.