Repetities en begeleiding

Het Grubbenvorster Mannenkoor heeft wekelijks op woensdagavond een repetitieavond in ’t Haeren te Grubbenvorst van 20.30 tot 22.30 uur met tussendoor een kleine pauze. Tijdens de repetitie oefenen we de muziekstukken die we in de komende optredens ten gehore gaan brengen. Daarnaast worden t.b.v. onze optredens nog geregeld nieuwe stukken ingestudeerd. De repetitie zelf wordt vaak afgesloten met het zingen van een lied voor de jarige(n) van de week. Deze kiest dan zelf een muziekstuk dat hij graag nog eens zou willen horen. Ook worden de noodzakelijke mededelingen gedaan. Na de repetitie volgt de bekende derde helft die ieder op zijn eigen wijze kan invullen.

 

Vooraf aan de gezamenlijk repetities zijn er wisselend per stempartij specifieke repetities. Elke week is een andere stempartij (bas, bariton, 2e tenoren of 1e tenoren) aan de beurt. Tijdens deze stemrepetities krijgen stempartij specifieke moeilijkheden extra aandacht.  Lastige passages worden op deze manier sneller onder de knie gekregen zonder dat de andere koorleden daar last van hebben. De stemrepetities zijn van 20.00 uur tot 20.30 uur.

 

Naast de wekelijks repetities biedt het Grubbenvorster Mannenkoor de leden de mogelijkheid (op eigen kosten) zangles te nemen bij een gekwalificeerde zangpedagoge. Tijdens deze zangles wordt extra aandacht besteed aan zangtechniek zoals ademhaling en het gebruik van de mond. Vele leden hebben daar al veel van geleerd en er veel plezier aan beleefd.

 

Daarnaast heeft ieder lid de mogelijkheid om elk lied thuis te oefenen met een gratis muziekprogramma.