NL Doet: GMK doet mee

Enkele leden van het koor hebben zaterdag 12 maart 2016 meegedaan met de landelijke actie NL-doet. ’s Morgens tegen 8.00 uur waren eerst de timmermannen present in ’t Haeren. Hout lag al klaar en met hamer. beitel, schaaf, nijptang en spijkers werd stevig doorgewerkt. Gelukkig was er een goed ontwerp dus al snel was er resultaat. Tegen tienen was een mooi afgewerkte bok (=verhoging) voor onze dirigent gereed.

Daarna was het even tijd voor koffie en wachten op de tuinmannen voor de volgende klus. Gewapend met schop, hark, riek, snoeischaar en schoffel ging iedereen richting park vóór het klooster. Daar was een rozenparkje met enig achterstallig onderhoud. Onkruid werd verwijderd en de paaltjes en draad werden vernieuwd. Tussen de rozen werd geschoffeld en gespit en de rozen werden verwend met potgrond en extra mest.

Tegen 12.00 uur was ook dit tweede NL-doet project gereed. Als beloning voor het harde werken kregen de vrijwilligers bij Lekker Gewoën een kop koffie waar tevens de oorkondes met button werden uitgereikt aan de vrijwilligers.

Helaas door te weinig tijd op deze zaterdag is de derde geplande klus op het kerkhof pas dinsdag 15 maart uitgevoerd met een ander groep van 6 vrijwilligers. Dit waren mannen van de fietsclub de doortrappers. Ook aan hun alle dank.

In het Foto-album staan nog enkele foto’s van deze ervaren tuiniers.

______________________________________________________________________________________________________________________________________