Caeciliaviering 2016

Oktober 2016: Na het afsluiten van een geweldig mooie zomer, zijn het de Heiligen die de komende maanden de dienst gaan uitmaken. Je zou ze, naast St. Maarten en St. Nicolaas kunnen samenvatten in Allerheiligen. Binnen die verzamelnaam zit onder andere ook de H. Caecilia de beschermheilige van iedereen die iets met muziek te maken heeft. Zij viert op 22 november haar naamdag maar dat is voor het Grubbenvorster Mannenkoor geen belemmering om deze feestdag naar voren te halen.

Op zaterdag 30 oktober werd een oude traditie weer even uit de kast gehaald. De feestelijkheden ter gelegenheid van Caecilia werden dit jaar weer eens vooraf gegaan door een door ons gezongen H. Mis. Hiervoor was de H. Michaelkerk in Venlo (’t Ven)  in beeld gekomen omdat men daar de Allerheilige-viering muzikaal wilde laten omlijsten. Voor ons een mooie gelegenheid om de door onze dirigente Oksana Bos-Baljva gecomponeerde Russische Mis uit te voeren. Het bleek een schot in de roos want na afloop kregen we alleen maar lovende kritieken te horen.

Direct na de Mis ging het richting ’t Haeren waar Mick en zijn crew gezorgd had voor een heerlijke kop koffie met bijbehorende taart. Het Caeciliafeest had daarmee een aanvang genomen. Als volgende programmaonderdeel, dat de organisatie  had bedacht, was een compilatie van filmbeelden van 25 jaar Grubbenvorster Mannenkoor te zien. Hiervoor had Frans Stappers het beeldarchief van het koor doorgespit en een groot aantal leuke momenten achter elkaar gezet. De “ken je hem nog” en “wie was hij ook alweer”  waren niet van de lucht. Kortom leuk om weer eens een kijkje te krijgen in de geschiedenis van het koor. Maar er was meer. Tot verrassing van iedereen waren er een vijftal zangers die dankzij de lessen van Dorris voldoende moed hadden verzameld om voor het eerst een solo-optreden in het “openbaar” te verzorgen. Het publiek kon niet anders dan constateren dat de zangkwaliteiten van de heren  heel verrassend waren.

Na het in het zonnetje zetten van een aantal leden werd het officiële gedeelte afgesloten met een optreden van het koor. Daarna was het nog lang gezellig en is een van harte dank je wel aan de organiserende bassen zeker op zijn plaats.

In onze Fotoalbum staan zoals gewoonlijk weer enkele foto’s van deze avond.