Martin Hurkens zingt “Grubbevors mien Dörp” tijdens Sing-in

De Sing-in op zondag 24 april 2016 was een mooi vervolg op het lenteconcert van 9 april. Naast onze leden met hun partners waren er diverse gasten gekomen voor een gezellige zangmiddag.  Martin Hurkens was weer naar Grubbenvorst gekomen en zong, naast enkele bekende liederen, zoals aangekondigd ook het lied “Grubbevors mien Dörp”. Zoals hij zelf zei: “ik heb al in vele talen gezongen maar dit is de eerste keer dat ik in het Grubbenvorster dialect zing”.

Het publiek werd actief betrokken tijdens de Sing-in. Onze dirigent en onze zangpedagoge hadden een mooi programma samengesteld. Dit varieerde van het uitproberen van ademhalingstechnieken tijdens het zingen tot het instuderen van een nieuw lied.  Het zingen in een canon en het meezingen (of nazingen) met Martin waren ook onderdeel van deze middag.

Leuk was te horen toen Martin vertelde hoe hij als werkeloze werd uitgenodigd deel te nemen aan Holland’s got talent. En vooral hoe dit verder zijn leven een totaal nieuwe wending gaf. Voor iemand met een contract met China in zijn zak toch leuk dat hij ook tijd besteedt aan promotie van de mannenkoorzang.

Alles bij elkaar was het een leuke middag waarbij de tijd voorbij vloog. Foto’s van deze Sing-in zijn te vinden in onze Foto-album. We hopen natuurlijk vooral dat we enkele mannen mogen terugzien op onze repetities op woensdagavond 20.30 uur in ’t Haeren.

______________________________________________________________________________________________________________________________________